Kaart geschiedenis bericht
KORT GESCHIEDENIS VERHAAL 
HET ONSTAAN VAN KAARTSEIZOENEN  DOOR ONZE VERENIGING

In het boek van 150jaar Parochie Eversel (uitgegeven in 1989) kan je het aanvangsjaar en de ontstaan geschiedenis terug vinden van onze vereniging.

 Een handgeschreven kas- / verslagboek  meld dat er in 1975 128 mannelijke leden en 80 vrouwen aangesloten waren ook wordt er geschreven dat het " oude bestuur " als eerste verkozen werd  in 1960. De toen nog resterende(levende) bestuursleden worden hier vermeld . Het waren Luts Jozef, Vos Lambert, Swinnen Gustaaf, Mues Louis , Lekens Xavier, en Lucas Louis. In december van het jaar(1977) zouden er nieuwe verkiezingen gehouden worden. In een melding van dit boek wordt  er geschreven dat de kaartwedstrijden( gestart in 1965) blijven doorgang vinden in de parochiezaal aan de meisjesschool ,gelegen langs de Everselkiezel .

Vanaf  1965 als  Kajottersvereniging  gingen wij tijdens de kaartavonden aldaar een pintje  drinken als steun bij deze organisatie. Andere plaatselijke verenigingen deden dit ook. Door al die kontakten aldaar werd de band hechter in verschillende verenigingen.

In al de navolgende jaren werden er onafgebroken winter kaartseizoenen ingericht in dit zaaltje .Ook werden er grotere kaartwedstrijden vanuit gewestelijke samenwerking  gehouden  die doorgingen in de toenmalige Danszaal 'Venus' . Toen het Parochiaal centrum (Sint Baaf) de deuren opende zijn deze kaartwedstrijden aldaar georganiseerd.

Na onderhandelingen met de beheerraad werd er besloten om naar de cafetaria van het ontmoetingscentrum over te stappen alwaar onze vereniging  steeds goed onthaald en opgevangen is. Vanaf oktober 1981 tot op heden worden er elk jaar 13 Wedstrijden georganiseerd en de eerste 12 tellen er mee voor de eindnominatie.(In het kaartseizoen van  2010-2011 werd er door omstandigheden niet gekaart). Wij hebben verschillende wisselende kaartseizoenen gekend. De speeltafels variĆ«ren per seizoen. Wij hebben een seizoen gekend van gemiddeld 7 speeltafels en ook een seizoen van gemiddeld 17 tafels. Tijdens het seizoen 1993-94 werd voor de 1° keer de computer ingezet. In 1996 is het kaartprogramma voor uitslagen ontworpen door Neven Marcel. Het erop volgend seizoen is dan een geautomatiseerd programma ontworpen en gemaakt. Dit loopt tot nu toe nog steeds.

VOORWAARDEN  OM EEN BONUSPRIJS TE ONTVANGEN BIJ ONS 51° SEIZOEN
Elke speler die  6 van de 12 eerste wedstrijden aanwezig  is ontvangt een BONUS prijs. Tijdens de 13° wedstrijd ontvangt elke speler dan zijn bonusprijs.
Vol concentratie bezig

Als bestuur danken wij  al de spelers die trouw elk seizoen aanwezig zijn.
Sommige spelers zijn reeds vanaf 1993 elk seizoen trouw aanwezig.

Tot hier een korte  notie  uit de  kaartgeschiedenis van onze vereniging.

                   Het bestuur van OKRA SENIORENWERK EVERSEL.De uiteindelijke winnaars de 1° Man en 1° vrouw(zie uitslagen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten